Jeste li spremni za vezu?

0

Ovaj članak može vam pomoći ako niste sigurni jeste li spremni za vezu; vam nisu jasni razlozi zbog kojih započinjete vezu; razmišljate o započinjanju veze.

Želja biti s nekime, imati nekoga o kome se možete brinuti i s kime možete dijeliti život dio je razvoja svake osobe. No, u redu je urezi si vremena i pričekati dok iskreno ne osjetite da ste spremni biti u vezi.

Evo nekoliko načina koji pokazuju da ste spremni:

  • Ugodno vam je u vlastitoj koži i zadovoljni ste sobom.
  • To je nešto što želite, a ne što smatrate da biste trebali.
  • Spremni ste čekati onu pravu osobu.
  • Spremni ste svoje vrijeme i pažnju posvetiti nekome drugome.
  • Nitko vas ne prisiljava na vezu.

Ako niste sigurni jeste li spremni za vezu, dajte si oduška i nemojte srljati u bilo što ozbiljno. A ako mislite da ste spremni, onda pričekajte da se pojavi ona prava osoba.

Situacije u kojima veza nije ono što vam treba

Mnogo je razloga za ulazak u vezu. Često su to dobri razlozi, primjerice kada želite otići korak dalje s nekime s kime se savršeno slažete. Međutim, ponekad biste vezu mogli potražiti u nadi da “popravi” neke druge probleme u životu, a to ni za vas ni za vašeg partnera nije i neće biti zdravo.

Neki o ne baš sjajnih razloga za ulazak u vezu uključuju:

  • Usamljeni ste. Činjenica jest da morate biti sposobni osjećati se sretno sami sa sobom prije nego biste to mogli s nekim drugim. Ako niste sretni, mogli biste previdjeti neke osobine kod svog partnera koje bi vam inače bile važne ili ponašanje koje obično ne biste smatrali prihvatljivim.
  • Želite nešto zbog čega ćete se osjećati bolje. Činjenica je da ako se zbog nečega osjećate uznemireno, nova veza neće učiniti da taj osjećaj nestane.
  • Nove veze smatrate uzbudljivima. Novost će nestati. Stupanje u vezu trebalo bi se odnositi na vas i osobu s kojom stupate u vezu, a ne na ideju da imate dečka ili djevojku.
  • Ako bilo koji o ovih razloga zvuči poput vas, možda biste trebali promisliti o tome trebate li uistinu u ovome trenutku svog života vezu. Zapamtite, jedina osoba koja može donijeti odluku o tome jeste li spremni za vezu ili ne ste vi sami, zato si uzmite vremena i donesite tu odluku hladne glave.

Razmislite o razlozima zbog kojih želite biti u vezi. Napravite popis prednosti i nedostataka. Razmislite o tome koje su vam osobine važne kod partnera. Pročitajte više o prednostima koje nosi biti samac.

Share.

About Author

Comments are closed.