Kako poboljšati svoj seksualni odnos?

0

Seksualnost nije samo seks i želja, već i zavođenje, dodir i intimnost. Maštanje, razmišljanje o tome da budete nasamo, slušanje kako govore, zagrljaji… Da biste poboljšali svoj seksualni odnos, započnite s aspektima koji se na prvi pogled čine najmanje seksualnima.

Govorimo o prijateljstvu, osjećaju da ste kao pravi tim. Ako vam u tom aspektu ne cvjetaju ruže, onda će i seksualna želja primjetno pasti. Štoviše, prvi korak u terapiji parova obično uključuje jačanje temelja veze. Tada se seks može poboljšati. Stabilnost omogućuje intimnost i želju.

1. Poradite na sebi i svojoj individualnosti

Jedan od najučinkovitijih načina za poboljšanje vašeg seksualnog odnosa zapravo se nalazi u individualnosti. Ništa nije tako seksi kao gledanje partnera koji ima svoje interese, želje i motivacije.

Drugim riječima, seksualnost ide ruku pod ruku sa znatiželjom. Stoga, ako vas partner ne čini znatiželjnima, ako je 100% predividljiv, tada će i vaša seksualnost početi spavati zimski san.

Atraktivni ste i privlačni kad radite na sebi i brinete o sebi. Napravite popis stvari koje ste namjeravali učiniti, poput odlaska u teretanu ili učenja jezika. Ili možda napokon otiđite na putovanje koje ste oduvijek željeli, ali za njega nikada niste pronašli vremena. Učinite svog partnera znatiželjnim kada ste vi u pitanju, to će opet zapaliti iskru među vama.

2. Bolje se upoznajte

Ako želite poboljšati svoj seksualni odnos, morate se međusobno povezati. Što to znači? To znači da morate znati tko je vaš partner, što voli, o čemu sanja, koje su mu fantazije i koje sitnice ga/ju usrećuju.

Upoznajte partnerja

Ako želite poboljšati seksualni odnos sa partnerjem, morate se sa njim povezati.

Ovdje se radi o poboljšanju intimnosti kao načinu poboljšanja seksualnosti. Provodite vrijeme zajedno, samo vas dvoje, bez ikakvih distrakcija. Dajte svog partneru 200% svoje pažnje. Slušajte ih i pokažite interes za njihove svakodnevne probleme.

3. Pokušajte tijekom cijelog dana “izazivati” seksualnošću

Ako postoje želja, ljubav, naklonost i prijateljstvo, ali ne i strast, onda gotovo ni nema seksualnosti. Vezu čini sličnijom onoj prijateljskoj, a ne onoj između dva para. Svakodnevni stres, odgovornosti i djeca seks mogu staviti na kraj dnevne to-do liste.

Pa, malo po malo, seks postane zanemaren, a vaš mozak počinje zaboravljati da uopće i postoji. Dobar savjet za poticanje strasti je s vremena na vrijeme podsjećati svoj mozak na seks. To znači maštati, razmišljati o tome što biste željeli isprobati, slanje provokativnih poruka.

U konačnici, naš najbolji savjeti je da prestanete odgađati. Ne čekajte savršeno vrijeme. Ono ne postoji i što duže čekate, to će vaša seksualnost više nestajati. Započnite onda što prije i usudite se isprobati nešto novo!

Share.

About Author

Comments are closed.